Sándor, Ede

A Magyar Jazz Ünnepe

2009.03.05. 00:00

Programkereső

Március 19-én háromnapos fesztiválon találkozhatunk a hazai jazzvilág legjobbjaival a Budapest Jazz Clubban. Játsszon a Fidelióval, és nyerjen 2 jegyet a Magyar Jazz Ünnepére!
4abdf435-5129-4df9-a74d-059c037ef2f7

A program valódi ünnepléssel kezdődik: Csepregi Gyula szaxofonművész március 19-én veszi át a Szabó Gábor Jazz Életműdíjat, majd rögtön muzsikálni kezd, a Balázs Elemér Group és a Cornelio Tutu Band társaságában. Utánuk is a jazzélet meghatározó egyéniségeivel és formációival találkozhatunk, ott lesz Gárdonyi László, a bostoni Berklee Egyetem jazz tanszékének professzora, a Balázs Elemér Group, a Nigun, a Bágyi Balázs Quartet, a For Tunes vagy a Tzumo Trio. A már jól ismert zenészek mellett bemutatkoznak a fiatalok is, így szombaton a zárókoncerten a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz Tanszékének Big Bandje játszik László Attila vezetésével. A tavalyi siker után az idén is több vidéki város bekapcsolódik a Magyar Jazz Ünnepébe (a teljes program megtalálható a Magyar Jazz Szövetség honlapján).

Kérdésünk: Melyik gitáros dolgozta fel 1970-ben Szabó Gábor Gipsy Queen című dalát?

A. John McLaughlin
B. Carlos Santana
C. Grant Green

Ha a helyes válasz betűjelét az alábbi időpontig elküldi nekünk, sorsoláson vesz részt, amelyen három szerencsés megfejtőnk két napijegyet nyer.