Ervin

”…Csíkos búcsú…”

2009.03.06. 00:00

Programkereső

Április 2-án este nyolckor a Diesel Klubban egy fergeteges koncerttel készül a Csík Zenekar búcsút venni a február 5-én váratlanul elhunyt újságírótól, Schwartzenberger Istvántól. Az együtteshez Ferenczi György szájharmonika-virtuóz, Török Ádám és a Mini, Závodi János gitáros, valamint Szalay Kriszta és Cserna Antal színművészek csatlakoznak.
447e3bf4-38c2-450a-90f7-dda3391e1326

A Schwartzenberger István családja javára szervezett jótékonysági koncert az újságíró egyik kedvenc együttesével, a magyar és az erdélyi autentikus népzenét a legújabb könnyűzenei eszközökkel elegyítő Csík Zenekarral indul. Csík Jánosék ezúttal közösen lépnek fel Ferenczi Györggyel, és remélhetőleg adnak majd némi kóstolót korábbi pikáns kísérleteikből. Például abból, ahogy Ferenczi az erdélyi Kalotaszeg dallamait blues-os szájharmonika-játékával fűszerezi.

És ez még csak a kezdet: a gyermeklemezszerző-író-rendező-színésznőről, Szalay Krisztáról sokaknak civil kezdeményezései ugranak be legelőször: ahogy életmentő kórházi gépre gyűjt vagy a Down-szindrómáról ír, rendez és játszik színházi előadást, amelyben partnere, a downos Kiss Botond saját magát alakítja. Szalay Kriszta és férje, Cserna Antal színművész – Schwartzi ”ezeréves” barátai – most zenésszé lépnek elő a muzsikusok között.

Az estet még a fuvolavirtuóz, Török Ádám együttese, az évek óta változó felállásban koncertező (sokak szerint azonban a jelenlegiben a legkirobbanóbb) progresszív blues-rockot játszó Mini teszi teljesebbé, ráadásul vendégnek hívták a piramisos Závodi Jánost.

(2009. április 2. 20:00 Diesel Club (volt E-klub) (Budapest) – ”…Csíkos búcsú…” – km.: Csík Zenekar, Ferenczi György, Török Ádám és a Mini, Szalay Kriszta és Cserna Antal, Závodi János)