Csilla, Noémi

Tajtékos Keddek

2009.03.10. 00:00

Programkereső

A Könyvtár Pinceklubban Tajtékos Kedd címmel világzenei koncertsorozat indul márciusban és áprilisban, köztük olyan ismert zenekarokkal, mint a Nomada, a Club Era és az I Can Etno. Legközelebb, március 10-én este kilenckor a Folktronikával találkozhatunk.
36e3aba3-56ee-4f3b-83f5-7af6f59ec054

A Könyvtár Pinceklubban, az ELTE Astoria-melletti campusának szomszédságában mutatkoznak be a Mátyás a Tehetséges című tehetségkutató verseny legjobbjai márciustól két teljes hónapon keresztül. A "Tajtékos keddeken” az érdeklődők izgalmas és kísérletező világzenét játszó, már ismert vagy éppen feltörekvő zenekarokkal találkozhatnak. Az este kilenckor kezdődő koncertek ingyenesek!

Március 10. - Folktronika

A Folktronika 2007 októberében Tamásiban alakult. Rock-, illetve elektronikus zenei hangszerekre átdolgozott népdalokat, népzenei motívumokat játszanak. A magyar népdalt, népzenét igyekszenek sértetlenül megőrizve, a mai könnyűzenei hangzásnak megfelelően feldolgozni.

Március 17. - Club Era

A Tajtékos Keddek házigazda-zenekara ünnepelni jön a klubba: Balogh Bali immár egy éve szaxofonozik a zenekarban alaposan “megtolva” ezzel az együttes hangzását. A Club Era sűrű nyár elé néz, az egész országban megmutatják, mire képes a csűrdöngölős világzene.

Március 24. - Myzrab

A Myzrab egész különleges és merész zenét játszik, a remek elektroszufi zenekar azzal a céllal jött, hogy a hagyományokon alapuló török-arab zenét szélesebb körben ismertté tegye. Az eredeti nyelven és tradicionális hangszereken megszólaló dalok mai, modern elektronikus zenei irányzatokba (dub, goa, drum and bass) ágyazottan szólalnak meg.

Március 31. - I Can Etno

A hazai underground-zenekarok tagjaiből összeverődött társaság (többek között ef. Zámbó HDB, Frank Zappa emlékzenekar), akik -láss csodát- világzenét játszanak. Zappás virtuozitás, délszláv habitus, profi zenészek.