Konrád, Tivadar

Bohém Fesztivál: Örömzenei hétvége

2009.03.18. 00:00

Programkereső

A XVIII. Nemzetközi "Bohém" Ragtime & Jazz Fesztivál 2009-ben is a szokásos időpontban, március utolsó hétvégéjén, 27. és 29. között vár mindenkit a kecskeméti Erdei Ferenc Kulturális és Konferencia Központba.
57d9c452-7486-4765-9c3d-426f8d8d33ca

A hagyományosan ”utazó fesztiválnak” összesen 17 koncertje lesz 7 magyar városban 9 nap alatt. Csak a kecskeméti főműsorban 5 koncerten 21 órányi zenére számíthatnak a kitartó jazzrajongók. (Csatlakozó városok: Budapest, Gyöngyös, Hódmezővásárhely, Kiskőrös, Pécs, Szolnok.)

A rendkívül kedvezményes családi jegy- és bérletárakkal kicsiket-nagyokat csábító rendezvény különlegességeiből kettőt érdemes kiemelni: A világon egyedülálló módon a szervezők 100% garanciát vállalnak a minőségre. Vagyis, ha valakinek nem tetszik a muzsika, a helyszínen visszaváltják a belépőjét. A másik kuriózum, hogy Kecskeméten jön létre az első magyar élő internetes jazzközvetítés: a Bohém Fesztivál a www.kecskemetitv.hu/bohem oldalon lesz követhető.

A szervezők idén először nem zenekarokat, hanem a tradicionális jazz sztárszólistáit hívták meg, s 8 ország 14 meghívott zenésze alkot majd különböző együtteseket, biztosítva az egész hétvége örömzene jellegét. A két esti főműsorban fellépő nemzetközi All Stars csapatot a Bohém Fesztivál sajtótájékoztatóján sorsolták ki. A sors szeszélye folytán 27-én pénteken csupa európai zenész lép majd színpadra, 28-án pedig a tengerentúliak mellett egy norvég és egy magyar muzsikus képviseli az öreg kontinenst. A formációk:

Március 27-én:

Herbert Christ (Németország) – trombita, Matthias Seuffert (Németország) – klarinét, szaxofon, Korb Attila (Kecskemét) – harsona, Paolo Alderighi (Olaszország) – zongora, Bényei Tamás (Budapest) – gitár, Ad van Beerendonk (Hollandia) – bőgő, Nick Ward (Anglia) – dob

Március 28-án:

Bria Skonberg (Kanada) – trombita, Craig Flory (USA) – klarinét, szaxofon, Russ Phillips (USA) – harsona, Morten Gunnar Larsen (Norvégia) – zongora, Stuart Zank (USA) – bendzsó, gitár, Mazura János (Budapest) – tuba, Jeff Hamilton (USA) – dob

A teljes program megtalálható a www.bohemragtime.com honlapon.