Csilla, Noémi

Koncertsorozatba kezd a Jazz Steps Brass

2009.03.18. 00:00

Programkereső

A csillagászok és a Jazz Steps Brass szerint március 21-én már biztos érdemes a tavaszt ünnepelni. A fiatal swingbanda New Orleans hangulatát hozza a Klebelsberg Kultúrkúriába.
dcaf47d5-9afb-4211-9f27-9467210dd3ca

A Jazz Steps együttes a magyarországi swing jazz fiatal generációjának népszerű zenekara, koncertjeiken a ’20-as, '30-as és '40-es évek amerikai zenei aranykorának kitűnő hangszerelésekben bővelkedő kompozíciói hallhatóak. Legújabb hangszeres felállásuk, a Jazz Steps Brass a swing korszak előtti, New Orleans-i zenék kincsestárához nyúlt vissza, és autentikus jazz dallamokból állította össze legújabb lemezét New Orleans Feeling címmel. A Brass különlegessége, hogy a dobokon kívül minden szólam fúvós hangszereken csendül fel, így egy louisianai marching band hangulatát idézik. A lemez dalai és számtalan további szerzemény hallható március 21-én, a zenekar tavaszi klubkoncertjeinek nyitóeseményén.

(Március 21. 19.00 Klebelsberg Kultúrkúria (Budapest) – Jazz Steps Brass; tagjai: Lázár István (trombita, ének), Finok Zoltán (szopránszaxofon, klarinét), Almási Attila (harsona, ének), Szentpáli Roland (tuba), Herboly László (dob))