Béla

Sírásó blues a Gödörben

2009.04.21. 00:00

Programkereső

Fergeteges koncert várható május 10-én este fél tíztől a Gödörben: a hazai bluesvilág kiemelkedő csapata, a Mississippi Grave Diggers Karen Carroll énekesnővel lép fel.

Karen Carroll and The Mississippi Grave Diggers

Karen Carrollt, a "fekete boszorkát" az egyik leghitelesebb énekeseként tartják számon a nemzetközi kortárs blues életében. Mikor elfoglalja a helyét a színpadon, a nagyvárosi blues első hangjával már magával ragadja a közönséget, mely észrevétlen kerül a kellemes shuffle lüktetés varázsába. Az akusztikus gitárját varázslattal pengető ötven éves asszony a lelke legmélyéről megszólaló hangjával, a dalszövegek minden szavával valós történetet mesél el. Olyan nevekkel említik együtt, mint Koko Taylor vagy Etta James. Az Oláh Andor vezette Mississippi Grave Diggers, amely a tradicionális fekete ritmusok, a roma swing, a bebop, a folk blues, és friss groove-ok ötvözésével ad jazz és világzenei fűszerezést a kortárs blues-nak.

(2009. május 10. 21:00 Gödör Klub (Budapest) - Karen Carroll és a Mississippi Grave Diggers; km.: Karen Carroll (vokál, gitár), Oláh Andor /Grave Digger/ (szájharmonika), Frankie Látó /Devil Frankie/ (hegedű), Oláh Gábor (dobok), Gyöngyösi Gábor (hammond), Szuna Péter (basszusgitár), Johnnie Shepard (gitár))