Konrád, Tivadar

Jazzmajális a Kodolányin

2009.04.27. 00:00

Programkereső

Egy világhírű amerikai szaxofonos, Brandon Fields tart mesterkurzust április 30-án a Kodolányi János Főiskola székesfehérvári intézetében, de a friss jazzintézmény a további két hétre is remek programokkal készül, nemzetközi jazzversenye május 7-én kezdődik Siófokon.

Brandon Fields (fotó: Walter Mladina)

Brandon Fields alt -és tenorszaxofonos harminc éve tartozik a világ élvonalába. Játékában a tudatosság, az ösztönösség, és a zenei alázat különleges ötvözete hallható, egyéni stílusában fellelhetők a jazz, a blues, a funk, és a soul zene elemei is. Olyan művészekkel játszott együtt, mint Michael Jackson, Tower of Power, Earth Wind & Fire, Elton John, Quincy Jones, Nancy Wilson, Jewel, B.B. King, Everclear, Bonnie Raitt, Babyface, Toto, Luther Vandross, Luis Miguel, Al Jarreau, Robben Ford, Bobby Caldwell, Los Lobotomys, The Rippingtons, Nancy Sinatra, George Duke, Stanley Clarke, The Temptations, Buzz Feiten, Michael McDonald, Randy Newman, Neil Diamond, Kenny Rogers, David Garfield, Lionel Richie, Queen Latifah, Rob Thomas, Engelbert Humperdink vagy Harry Connick Jr. Április 30-án 15 órától tart mesterkurzust Székesfehérváron, a Kodolányi János Főiskola könyvtárának olvasótermében.

Utána pedig Siófok lesz a jazz fővárosa, május 7. és 10. között kerül ugyanis sor a 2. Nemzetközi Kodolányi Jazzversenyre. A 30 évnél fiatalabb tagokból álló, 3-7 tagú combo-formációk a jazz nagyjaiból álló zsűri előtt mutatják be tudásukat. A versenyen 7 országból 10 zenekar kap lehetőséget arra, hogy a John Hollenbeck (USA), Hans Glawischnig (USA), Ed Neumeister (USA-Graz), Gonda János és Szabó Dániel alkotta zsűri, és a közönség előtt játsszon. A rendezvény utolsó napján, május 10-én este 8-tól a zsűri tagjaiból álló zenekar, valamint a verseny győztes együttese ad gálakoncertet. A versenyre és a gálakoncertre a belépés ingyenes, a helyszín a Kodolányi János Főiskola Siófoki Intézetének Díszterme.