Eszter, Eliza

KeKi Jazz

2009.05.27. 00:07

Programkereső

Május 29-én a Közép-európai Kulturális Intézetben a Kodolányi János Főiskola jazztanszékének tanárai lépnek fel: a Fábián Juli Jazz Riff és a Bacsó Kristóf Quartet zenél.
A11A449D-F911-4622-ACC0-1A0A1A567ED0

A Fábián Juli Jazz Riff 2008 nyarán alakult ének, zongora, basszus, fúvós és ütős felállásban, és azonnal felkeltette a belföldi és a külföldi klubok, szervezők figyelmét. Rövid fennállása óta az együttes a hazai klubélet aktív szereplőjévé vált, koncertezett a Müpában, meghívást kapott számos fesztiválra, és Európa több fővárosába, Brüsszelbe, Bécsbe és Berlinbe is. A zenekar repertoárja nagyon színes, a koncertlátogató egyre több saját szerzeményt hallhat, de csemegének számító jazz számok éppúgy terítékre kerülnek, mint jazz sztenderdek, filmzenék vagy igényes pop számok újragondolásai, feldolgozásai.

Az együttes tagjai: Fábián Juli (ének), Sárik Péter (zongora), Csejtey Ákos (szaxofon), Papesch Péter (basszusgitár), Fodo (dob, ütőhangszerek)

A Bacsó Kristóf Quartet 2004-ben alakult. Repertoárja saját kompozíciókból áll, melyekben a jazz és a kortárs zene elemei keverednek a közép-kelet európai életérzéssel. A zenekar tagjai a  a magyar jazz meghatározó művészei: Fekete-Kovács Kornél játszik trombitán, Szandai Mátyás bőgőzik és Baló István dobol. A zenekar a klubfellépések és számos hazai fesztivál-szereplés mellett, meghívást kapott a neves Udine jazzfesztiválra.

2009. május 29. 20.00 - Közép-európai Kulturális Intézet