Konrád

Blues Budapest Jamboree

2009.06.02. 07:00

Programkereső

Június 26-án este héttől a Millenáris Fogadóban a honky tonk, az underground és a kortárs blues egy-egy prominens képviselője kalauzolja a közönséget a hazai blues hangzás színes palettáján, a füstös kis bárok intimitásától a fesztiválok világáig.
Karen Carroll és Oláh Andor
Karen Carroll és Oláh Andor

Nemes Zoltán, a Jambalaya zenekar vezetője szóló zongorakoncertjével, századeleji New Orleans-i hangulatot idézve várja a közönséget. Ezt követően a fiatal rythm & blues generáció csap a húrok közé: klasszikusok feldolgozásával és saját szerzeményeivel, a Bőrgyári Capriccio zenekar  valód klubhangulat hoz, amely egy fergeteges sessionnel zárul Nemes Zoltán és a Jambalaya fúvósainak részvételével. Az estét Karen Carroll & The Mississippi Grave Diggers nagyszínpados koncertje zárja.  A számos fesztivált megjárt zenekar a tradicionális fekete ritmusok, a roma swing és bebop, a folk blues, és fiatalos groove-ok ötvözésével hamísítatlan jazz és világzenei fűszerezést ad a tradicionális blues hangzásnak.

A zenei programok mellett fotókiállítás segít megidézni a hazai blues események hangulatát Faltum István, S. Varga Ilona (A Lion) és Schneider Mihály fotóművészek objektívjeinek tükrében.

2009. június 26. 19:00 - Millenáris Fogadó (Budapest)

Budapest Blues Jamboree

Km.: Jambalaya, Bőrgyári Capriccio, Karen Carroll & The Mississippi Grave Diggers