Csilla, Noémi

Subicz Gábor a BJC-ben

2009.06.09. 10:46

Programkereső

Június 12-én az új hazai jazzgeneráció egyik leglendületesebb csapata lép a Budapest Jazz Club színpadára, a fiatal jazztrombitás kvintettje fél kilenctől játszik.
Subicz Gábor
Subicz Gábor

Az alig 26 éves Subicz Gábor tavaly végzett a Zeneakadémián, mégis, mára annyi formációban való közreműködést és fellépést tudhat a háta mögött, mely meghazudtolja életkorát. Muzsikál Harcsa Veronikával, az Erik Sumo Banddel valamint állandó tagja a Modern Art Orchestrának. A jazz műfaján kívül a pop, ska és riddim rajongói is ismerhetik nevét, hiszen oszlopos tagja a Pannon Allstars Ska Orchestrának, együtt zenélt Yonderboijal, és hallható a Heaven Street Seven albumain is. Saját quintetjét, az SG5-ot 2008-ban alapította a hazai jazz és pop élet tehetséges fiataljaival, akiket olyan formációkból ismerhetünk, mint a PASO, a Plastic Septet, vagy a Kispál és a Borz zenekar. Nemrég a Sex Mob előzenekaraként léptek fel, azóta rajongói táborukat Steven Bernstein is erősíti.

2009. június 12. 20:30

Budapest Jazz Club - Harmónia Jazzműhely

SG5 - Subicz Gábor (trombita, szárnykürt, mellofon), Lukács Gábor )alt- és szopránszaxofon), Benkő Dávid (billentyűk), Feke Zsolt (bőgő), Mihalik Ábel (dob)