Sándor, Ede

Népzenei fesztivál a Tabánban

2009.06.11. 06:00

Programkereső

Június 20-án, a Múzeumok Éjszakája előtt kerül sor a X. Tabáni Nemzetközi Népzenei Fesztiválra. Ott lesznek Sebőék, a Magyarpalatkai Banda, a Söndörgő, Bognár Szilvia és persze a táncosok.
Söndörgő
Söndörgő

A tabáni népzenei fesztiváloknak hagyománya volt az 1990-es években, amely azonban 2001-ben megszakadt. Ezt a hagyományt éleszti fel a Budavári Művelődési Ház, különösen azért, mert a népzene, a néptánc iránt egyre nagyobb érdeklődés mutatkozik Budapesten, illetve a budai kerületekben. A fesztivál a táncházi "holtszezonban" kínál igazi családi programot: gyerekeknek koncertet, mesét, táncházat, felnőtteknek közös éneklést, koncertet.

Délelőtt tíztől a Bartók Táncegyüttes, a Téka zenekar, Szente Jani és Csizmazia Csönge mesemondók, valamint a Zurgó együttes várja a gyerekeket, délután pedig a Söndörgő Együttes, a Sebő Együttes, a Magyarpalatkai Banda Tóth Ildikó és Fecske táncával, valamint Bognár Szilvia és Zenekara lép fel.

 

A fesztivállal párhuzamosan a Tabán Múzeumban Légy boldog és élni siess! címmel a Múzeumok Éjszakája programsorozat keretében irodalmi barangolással egybekötött tárlatvezetés lesz a Kazinczy Ferenc kapcsolata a Tabánnal és Virág Benedekkel című időszaki helytörténeti kiállításon.

2009. június 20. (szombat) 10.00-21.00 óráig

Virág Benedek Ház udvara

X. Tabáni Nemzetközi Népzenei Fesztivál

(ingyenes)