Emma

Szabadtérre FidelioCarddal

2009.06.15. 15:25

Programkereső

Már a Budapesti Nyári Fesztivál belépőjegyeire is 10% kedvezményt kapnak azok, akik FidelioCarddal fizetnek.
Margitszigeti Víztorony
Margitszigeti Víztorony

A FidelioCard a Fidelio Média Kft. egyik népszerű szolgáltatása a fidelio.hu-n regisztrált felhasználók körében, amely számos elfogadóhelyen jogosít kedvezményekre. Az elfogadóhelyekhez csatlakozott nemrég a Budapesti Nyári Fesztivál is, amelynek rendezvénysorozata idén is több helyszínen, több mint száz programmal várja a nyári hónapokban a közönséget.

A Margitszigeten nagyszabású előadásokat láthatnak a nézők. Az Evita mellett a musicalkedvelőket a Freddie Mercury emlékére összeállított Egy bohém rapszódiája várja. Szegedi vendégjáték a Gilbert-Sullivan-operett, a Magyarországon először játszott A királynő kalózai, és színpadra kerül Verdi Aidája is. Júliusban a világszerte ismert 100 Tagú Cigányzenekar tagjai prímáspárbajoznak a szigeti fák alatt.

2009 nyarán Pest Budára költözik - ugyanis a József Attila Színház négy előadása is szerepel a városmajori programban. Ráadásul egy Négyesikrek nevű akció is tartozik az Angyalföldről érkező a produkciókhoz: aki három jegyet vásárol bármelyik előadásra, a negyediket ajándékba kapja. Kiemelkedő esemény Valère Novarina Képzeletbeli Operett című művének bemutatója, amelyet a debreceni Csokonai Színház társulatától láthat a közönség. A Budaörsi Játékszín és a nagyváradi magyar társulat évek óta visszatérő vendég a Városmajorban, hozzájuk idén a beregszászi színház csatlakozik, mellettük a Turay Ida és a Karinthy Színház szerepel repertoáron.

A Víztoronynál kiállítás, és könnyűzenei estek kapnak helyet. A Városmajor lesz a gyerekprogramok egyik állandó helyszíne, de a családoknak érdemes kilátogatni a Margitszigetre az interaktív Meseszínpadhoz és a Szent Margit-kolostor romjaihoz is, ahol reneszánsz hangulat várja kicsiket és nagyokat.

www.szabadter.hu