Gábor, Karina, Ders

Budapestre jön Wynton Marsalis

2009.06.23. 13:35

Programkereső

A mai jazz egyik legjelentősebb előadója, Wynton Marsalis a Lincoln Center Jazz Orchestra élén érkezik a Kongresszusi Központba július 26-án. Játsszon a Fidelióval, és nyerjen két jegyet a koncertre!
Lincoln Center Jazz Orchestra
Lincoln Center Jazz Orchestra

A New Orleans-i zenészdinasztia sarja tizenévesen már tapasztalt jazzmuzsikus volt, miközben a klasszikus zenébe is alaposan belekeveredett, tizennégy évesen a város szimfonikus zenekarában játszott, miközben a jazz- és funkbandákban is trombitált. New York-i iskolái és Art Blakey Jazz Messengers nevű együttese után pedig nem volt megállás, Herbie Hancock a VSOP-ban vele pótolta Miles Davis-t, de olyan más legendás zenészekkel is játszott, mint Sarah Vaughan, Dizzy Gillespie, Sweets Edison, Clark Terry vagy Sonny Rollins. Előadóként, zeneszerzőként és együttesvezetőként is kiemelkedő eredményeket ért el, erről árulkodik kilenc Grammy-díja és a New York-i Lincoln Center jazzközpontjában végzett munkája. Az intézményt 1991 óta vezeti, ekkor hozta létre együttesét is, amely többek között Duke Ellington és Charles Mingus munkásságát folytatja.

2009. július 26. 20:30 - Budapest Kongresszusi Központ (Budapest) 

Wynton Marsalis és a Lincoln Center Jazz Orchestra koncertje

Ha a helyes választ a lenti időpontig elküldi nekünk, sorsoláson vesz részt, amelyen öt szerencsés megfejtőnk két jegyet nyer a koncertre.

Kérdésünk: Melyik zenész nem szerepelt a Time magazin címlapján?