Csilla, Noémi

New Orleans Swing 2009-ben is

2009.08.03. 11:02

Programkereső

Immár Müpa-hagyomány az augusztus végi jazzes-dixies-swinges szezonkezdet: augusztus 28. és 30. között idén is a New Orleans Swing koncertjeivel kezdődik meg az őszi programok sora.
Molnár Dixieland Band
Molnár Dixieland Band

Elsőként a jubileumot, megalakulásának 45. évfordulóját ünneplő Molnár Dixieland Band lép fel. Magyarország legrégebben fennálló és legismertebb nem fővárosi jazz-együttese amatőr zenészekből alakult, ám azóta olyan világhírű művészekkel dolgoztak együtt, mint Fatty George, Eddy Davis, Tony Scott, Joe Muranyi, John Mortimer vagy Ian Wheeler. Ötletük és diplomáciájuk nyomán sikerült létrehozni 1998-tól a Dóm Dixie Gála című műsort a Szegedi Szabadtéri Játékok színpadán, mely az ország legelőkelőbb és páratlan bemutatója ebben a műfajban.

A mostani fellépés különlegessége, hogy a vendég Balogh Kálmán lesz. A második napon a vibrafonos Tommy Viggel kiegészült Benkó Dixieland Band látható, míg a sort a Hungarian Swing Company fiatal művészei zárják, akik a swingkorszak örökzöldjei mellett mára méltatlanul feledésbe merült gyöngyszemeket is igyekeznek megcsillantani a közönség előtt. Ebben vendégeik, Szalóky Béla és Ted Rosenthal is segítségükre lesznek.

www.mupa.hu