Sándor, Ede

Fool Moon

2009.08.04. 17:30

Programkereső

Az idén nyáron – immár nyolcadszor – újra elindult a Mammut Bevásárló- és Szórakoztató Központ lassan önálló kulturális márkájává erősödő M’Art rendezvénysorozata. Játsszon a Fidelióval és nyerjen két jegyet az augusztus 12-i Fool Moon koncertre!
Fool Moon
Fool Moon

A M'Art egy nyári színházból lett összművészeti fesztivál, amely mára egyértelműen bebizonyította, hogy a kultúra igenis megfér a plázában! Az augusztusi koncerten a 2001-ben alakult Fool Moon lesz a példa erre. Az vokálegyüttes tagjai öten vannak, akik komoly- és könnyűzenei képzettséggel is rendelkeznek. Az együttes az "a cappella", azaz hangszeres kíséret nélküli, tisztán énekelt zenei műfajt képviseli és népszerűsíti Magyarországon.

2003-ban először vettek részt a grazi Ward Swingle A Cappella Versenyen, Európa legrangosabb ilyen jellegű megmérettetésén, ahol harmadik helyezést értek el. Azóta a Fool Moon rendszeresen kap külföldi fesztiválokra felkéréseket, így többek között Münchenben, Bécsben, Dortmundban és Darmstadtban is felléptek már. Az együttes itthon is számos alkalommal vokálozott és vendégszerepelt hazai népszerű előadók koncertjein és lemezein is.

2005-ben a Fool Moon első helyezést ért el pop kategóriában a grazi Ward Swingle A Cappella Versenyen, így Európa legjobbjai közé emelkedhetett. Ugyanebben az évben életre hívták Szegeden az első magyar "Fool Moon" Nemzetközi A Cappella Fesztivált, mely a nagy sikerre való tekintettel évente megrendezésre kerül.

Kérdés: Hány tenor tagja van az együttesnek? 

További információk itt találhatók.

Ha a helyes választ elküldi nekünk, sorsoláson vesz részt, amelyen tíz szerencsés megfejtőnk két jegyet nyer a koncertre.

2009. augusztus 12. 20:00

Mammut II. üzletház - Kaméleon Klub

Fool Moon a capella 

Tagjai: Czutor Ignác, Molnár Gábor, Rácz Gergő (tenor), Wodala Barnabás (bariton), Németh Miklós (basszus)

Nyerteseink: csiszargy, pzsazsa, dinaperon, borso21, alexa, nadam, incsike, levendula3, horcsa34, kikata

A helyes megfejtés: 3