Sándor, Ede

A jövő héten nyit Hétrétország

2009.08.05. 06:00

Programkereső

Augusztus 14-én tíz napra, nyolcadik alkalommal nyitja meg kapuit a „Hétrétország – a szerek és porták fesztiválja”, amely a kalandlelkületűeket invitálja az Őrség falvainak, szereinek és tártkapus portáinak felfedezésére.
Bognár Szilvia
Bognár Szilvia

A program bővelkedik zenei, színházi, irodalmi és filmes eseményekben, emellett kialakult egy sajátos "hétrét" műfaj is: a látogatás. Régi falusi porták fogadják a „vizit órákban" a látogatókat, kézművesek műhelyeibe, művészek műtermeibe nyerhetnek bebocsátást az érdeklődők, akik nem csak a látni, vagy kóstolnivalók végett időzhetnek ott szívesen, hanem a jóízű beszélgetés kedvéért is.

A fesztiválprogramban a zenei műfajok nagy választéka mellett lesznek irodalmi és színházi előadások, filmvetítések és kiállítások. Néhány név az idei program előadói közül: Berecz András, Bárka Színház, Bognár Szilvia, Csík zenekar, De jajjj... cigány kabaré, Écsi Gyöngyi, Ferenczi György és a Petőfi Vándorszínház, Lajkó Félix, Makám, Neil Young Sétány, Palya Bea, Presser Gábor, Técsői banda.

A fesztiválhoz kapcsolódóan az idén is működik média-műhely a filmes alkotók számára. A programkínálat jelentős részét alkotó Nyitott Porták több mint 20 településen, körülbelül 50 helyszínen lesznek látogathatók. Kísérő rendezvényként lesz „Paraszt lakodalom a Kerka mentén", egyházi ünnepek, természetjáró programok az Őrségi Nemzeti Parkban és környékbeli várakat fölfedező autós túrák a határon innen és túl.

2009. augusztus 14-23.

Hétrétország - a szerek és porták fesztiválja

www.hetretorszag.hu