Sándor, Ede

Kubai fesztivál Budapesten

2009.08.13. 06:00

Programkereső

Augusztus 19-én a Kamaraerdei Ifjúsági Parkba egyenesen Havannából hoznak karibi ritmusokat a Clan Cubano zenészei, majd a Latin Combo Septeto Cubano adja a talpalávaló salsát.
Clan Cubano
Clan Cubano

A Clan Cubano az egyike azon eredeti havannai együtteseknek, akik még a legősibb gyökerekhez is visszanyúlnak, és műsorukban megszólaltatják a sont, a bolerót, a cha-cha-chát valamint a salsa és timba ritmusokat. A kiforrott, robbanékony zenekar vezetője és frontembere, Nelson Williams számít ma az egyik legelismertebb zeneszerzőnek és feldolgozónak, dalai írásakor az egész karibi világ zenei anyagából merít. A koncert műsorában tehát hallhatunk hamisítatlan eredeti kubai zenét, de felcsendülnek friss, vibráló és fergeteges új szerzemények is.

A karibi zene és tánc pergő ritmusából ad ízelítőt a Latin Combo Septeto Cubano. Az együttes eredeti hangszereken mutatja be Kuba muzsikáját, amivel neves külföldi és hazai fesztiválok közönségét is meghódította. Ezúttal szólistájuk lesz Lili Garces, Angel Miguel Chino, Ricardo és Juanita.

2009. augusztus 19. 20:00

Festival Cubano

Kamaraerdei Ifjúsági Park

Clan Cubano: Nelson Williams (konga, ének), Vicente Izquierdo (ének), Torres Montano (zongora, vokál), Vladimir Fuentes (fuvola, ének), La Rosa Monier (szaxofon), Roberto Calis (bőgő, vokál), Fuentes Hernandez (timbales)