Eszter, Eliza

Szabó Dániel Trió és Chris Potter

2009.12.15. 13:09

Programkereső

Chris Potter ismét Magyarországon! Játsszon a Fidelióval és nyerjen két jegyet a december 18-i koncertre, amely egyben a Szabó Dániel Trióval közös, Contribution című új lemez bemutatója.

Szabó Dániel Contribution című új lemezének bemutatóján hallhatjuk újra az albumon is szereplő világhírű amerikai szaxofonost Budapesten. Potter nem először játszik együtt a kiváló jazz-zongoristával és barátaival. A kvartett dobosát, Németh Ferencet is a New York-i jazz aktív és kiemelkedő muzsikusaként említhetjük. A formáció másik két tagja, a zenekarvezető és Szandai Mátyás bőgős egyaránt a magyar jazzélet nemzetközi szinten is sokat foglalkoztatott alakjai. Szabó Dániel legújabb saját szerzeményeit, a Chris Potterrel létrejött barátságot, illetve a jazz földrajzi és egyéb határokat áthidaló erejét örökíti meg a Contribution című album, amely a Greenergy támogatásával, a BMC kiadó gondozásában jelent meg ez év novemberében.

Szabó Dániel Trió és Chris Potter
2009. december 18. 19:30 - Telekom Zeneház

Szabó Dániel Trió és Chris Potter
Szabó Dániel Trió és Chris Potter

Kérdésünk: Hol játszott először magyar zenészekkel együtt Chris Potter?

Ha december 17. csütörtök estig regisztrál/bejelentkezik, játszik és helyesen válaszol, sorsoláson vesz részt, amelyen két szerencsés megfejtőnk két-két jegyet nyerhet a másnapi koncertre.