Eszter, Eliza

Karancslapujtőről a Pótkulcsba

2010.01.06. 11:11

Programkereső

Lemezbemutató koncertet tart a palócföldi Dobroda zenekar. Táncházas gyakorlattal ugyan már rendelkezik a fiatal banda, de lemezen most debütálnak.

Az öt tagú karancslapujtői zenekar 2007. májusában alakult, autentikus magyar népzenét játszik. Nevét a Karancs hegység vonulatai között tekergő Dobroda patakról vette. Frissen megjelent lemezük zenei anyaga felöleli a Kárpát-medence több tájegységének világát. Céljuk természetesen mindenek előtt a hagyományőrzés, no meg az, hogy bekerüljenek a népzenei élet körforgásába. Lemezüket szerzői kiadásban jelentették meg. 

Dobroda zenekarDobroda zenekar
Dobroda zenekarDobroda zenekar

A zenekar tagjai (Tóth Ádám hegedű, Balázs Barnabás cimbalom, Gelencsér János brácsa, kontra, ifj. Gelencsér János hegedű, Novák György nagybőgő) tapasztalt zenészek, akik sokat játszottak már együtt táncegyütteseket kísérve az évek során. Elsősorban Erdély és szűkebb hazájuk, a palóc vidék zenéjét játsszák, mellette természetesen más tájegységek népdalait is. Repertoárjuk lehetővé teszi az önálló koncerteket is, de fellépéseik nagy részét egyelőre tánccsoportok kísérése teszi ki.

 

2010. Január 14, 21:00 Pótkulcs

A Dobroda zenekar lemezbemutatója