Konstantin

Marsalis szolidáris a feljelentővel

2010.01.18. 14:30

Programkereső

Larry Ochs szaxofonművészre, mint beszámoltunk róla, egy spanyolországi jazzfesztiválon egyszerűen kihívták a rendőrséget, amiért jazz helyett kortárs zenét játszik. Wynton Marsalis nem kollégája oldalára állt.

Amióta erről szóló híradásunkat közzétettük, egyik fórumozónk felhívta a figyelmet, hogy az esetet ismertető Guardian című napilapot időközben megkereste Wynton Marsalis trombitás, a jazzélet legbefolyásosabb egyénisége azzal, hogy elküldenék ajándékba Marsalis majdnem összes, kb. 70 CD-jét a panaszt tévőnek.

Spanyol újságírók segítségével meg is találták Rafael Gisbertet, aki a lapnak elmondta, hogy ő csak vissza akarta kapni a jegy árát, de megtisztetelő, hogy Marsalis kapcsolatba akar lépni vele. Viszont Ochs egyik dobosa az inkriminált zenekarból jobban örülne, hogyha a lap nem Marsalisról és újabb népszerűséghajhász akciójáról, hanem arról az úgymond sok ezer jazz-zenészről írna, akiket a konzervatív Marsalis megsértett, amikor a panaszos mellé állt.

Hol végződik a jazz és hol kezdődik a kortárs zene? Mi a jazz? Regisztráljon és kapcsolódjon be az érdekes vitába Ön is!