Csilla, Noémi

Saját jogon a Műhelyben

2010.02.02. 20:54

Programkereső

Karosi Júlia fiatal jazz énekesnő már többször fellépett a Nyitott Műhelyben, így nem meglepő, hogy új zenekarának bemutatkozását is itt rendezik.
Karosi Júlia Karosi_Julia
Karosi Júlia Karosi_Julia

Karosi Juli zenész családból származik: édesanyja operaénekesnő, bátyja orgonistaként jelenleg az Egyesült Államokban él. Így azután első énekleckéit, ha lehet mondani, anyukája hasában kapta. Később első énekleckéit is tőle vette. Sokáig az Angelica leánykarban énekelt, de gimnáziumi évei alatt érdeklődése egyre inkább a jazz felé fordult. 2008 óta a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazzének szakos hallgatója, Lakatos Ágnes és Berki Tamás tanítványa.


Karosi tulajdonképpen már átesett a tűzkeresztségen, mert szerepelt az év eleji Showcase-en, a jazz tehetségek nemzetközi börzéjén idén januárban. Vadonatúj kvartettjével a Nyitott Műhelyben mutatkozik be, ahol korábban már számtalanszor megfordult a Pallai Péter által szervezett, jó hangulatú Jazzbörzék ígéretes tehetségeként. Ugyanitt hallhattuk már tavaly Fassang László oldalán, immár saját repertoárral. Eredeti szerzeményeket, standard feldolgozásokat és magyar sanzonokat egyaránt előadnak majd. A zenekar tagjai: Karosi Júlia - ének, Balázs Tamás - zongora, Horváth Balázs - bőgő, Varga Bendegúz - dob

2010. Február 4, 19:30 Nyitott Műhely 
Karosi Júlia Quartet