Konrád

Miczu a Marczin

2010.02.18. 11:16

Programkereső

Miczura Mónika énekesnő és zenekara feltűnése óta elbűvöli közönségét itthon és külföldön. Egyik első idei fellépésük a Marczibányi téren lesz szombat este.
Mitsu Fotó Horváth NorbertMitsu Fotó Horváth Norbert
Mitsu Fotó Horváth NorbertMitsu Fotó Horváth Norbert

A Miczura Mónika vezette Mitsoura együttes a Kárpát-medence cigány zenei hagyományát elektronikus alapokon dolgozza fel. Eddigi pályafutásuk során sikerült a fiatalok figyelmét itthon és külföldön a cigány kultúra értékeire irányítaniuk. Dalaik nem csak a szűkebb régió repertoárjából állnak össze: szabadon használnak fel zenei elemeket az egyiptomi és indiai dallamkincsből. Mindez jellegzetes egésszé kovácsolódik össze a zenekar stílusában, amelyet az énekesnő megbabonázó hangján kívül, az elektronikus beat-alapokon és a hipnotikus atmoszférán túl rendkívül magas szintű balkáni, egyiptomi és indiai hangszeres kíséret is jellemez.

A két zeneszerző-dalszerző Monori András ás Moldvai Márk kiegészítik, ellenpontozzák vagy teljesen átlényegítik egymás zenei világát, így a dalokban a tradíció és a jelenkor hangjai, az etnikus témák és a filmzeneszerű hangkollázsok egyaránt szerepet kapnak. Szalai Péter finom, tradicionális tabla-játéka, valamint Lukács Miklós valamennyi műfajt ötvöző cimbalom játéka teszi még teljesebbé és színesebbé a hangképet. VJ: Mandula Éva.

Február 20, 20:00 -  Marczibányi Téri Művelődési Központ

Mitsoura