Lázár, Olimpia

A 25 éves Bohém Ragtime Jazzband visszanéz

2010.03.02. 12:42

Programkereső

A világjáró Bohém Ragtime Jazzband, a legnépszerűbb hazai tradicionális jazz fesztivál házigazdája a héten ünnepli fennállásának 25-ik évét. Mióta nem csak otthon, Kecskeméten van rendszeres klubjuk, hanem Pesten is, a fővárosi rajongók sem maradnak ilyenkor hoppon.
A 25 éves Bohém Ragtime Jazzband visszanéz
A 25 éves Bohém Ragtime Jazzband visszanéz

A Bohém-klub Budapesten a Kulteában, a Vendéglátóipari Múzeumban működik. Ezen a héten nagy-nagy meglepetéssel készülnek, amit sajnos még a Fidelio sem kotyoghat ki. De ígéretük szerint ez egy olyan speciális dolog, amit még rajtuk kívül sosem „követett el" jazzband. Mindmostanáig ők sem, és hogy még rejtélyesebben hangozzon a dolog, azt is hozzátették, hogy ezután sem fognak belőle rendszert csinálni, „mert nagyon macerás". Egy biztos: a helyszínhez illő retrospektív, vagyis a huszonöt év legjobb dalaiból válogatott műsor.

A különleges Bohém-jubileum ráadásul ugyanarra a hónapra esik, mint a XIX. Bohém Ragtime és Jazz Fesztivál. A tradicionális jazz hagyományait idén is „első kézből", vagyis Észak-amerikai muzsikusokkal élvezheti a közönség március utolsó hétvégéjén. A már korábban is nagy sikerrel vendégszerepelt Washboard Wizards (USA) mellett fellép a francia Nicolas Montier (tenorszaxofon), a német Thilo Wagner (zongora), valamint Jennifer Leitham (bőgő) és Vince Bartels (dob) Amerikából. A fesztiválon is lesz meglepetés, de azt már most lehet tudni, hogy ez abból áll, hogy egy, csak ennek a fesztiválnak a kedvéért összeálló válogatott is fellép. A magyar mezőnyt a házigazda zenekaron kívül a Papajazz, a Swing Manouche Project, a Penge Benge Jazz Band valamint Dániel Balázs és Nagy Iván zongoristák képviselik.

Március 4, 20:00 Kultea (Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum)

Bohém25 - Negyedszázad legjobb dalai

  

Március 26-28, Kecskemét (Erdei Ferenc Művelődési Központ)

XIX. Bohém Ragtime és Jazz Fesztivál