Benedek

Palya Bea és Dés András a Marczin

2010.04.06. 13:21

Programkereső

Palya Bea és Dés András duója április 9-én a Marczibányi téren lép fel. Játsszon a Fidelióval és nyerjen két jegyet a koncertre!

Palya Bea így ír Dés Andrással alkotott duójuk műsoráról: „Dallam és ritmus. Ének és ütő. Énekes és ütős. Test és hangszer. Testhangszer. Más alig. Mint zenésznek és mint táncosnak is régóta, tán a méhben az anyám szívdobogására hangolódás óta, soha nem szűnő vágyam, hogy a testemben, a hangomban lakó ritmust megismerjem, tökéletesítsem, kreatívan használjam. Dés András a társam ebben a játékban. [...]

Koncertem anyagában magyar népdalok és saját dalok vannak. A népdalok (Szépen veri az eső a virágot, Csillagtalan setét éjjel, S az én piros vérem...) régi kedvenceim, olyanok nekem, mint egy gyönyörű, titkos kincset rejtő kő. A saját dalok pedig (Macskatangó, Szülésdal, Mindenkinek kurv'anyja, Az elérhetetlen férfi) az úton járva születtek. Olyan helyeken jártam, ahol egyszerre van düh és szomorúság, de sok öröm és végsősoron rengeteg nevetés is. [...]

Szeretném mindezt továbbvinni. A zenéket is, meg azt, hogy akik hallgatják a dalokat, érezzék a hangom és a lelkem minden rezdülését, és ezáltal érezzék a maguk lelkét is. A duózás tényleg olyan, mint a páros tánc. Humor és mélység, közeledés, távolodás, irányítás majd másikra-hagyatkozás, folyamatos figyelem. Akkor, szabad egy táncra?"

Palya Bea - ének, Dés András - ütőhangszerek

2010. április 9. péntek, 20:00 Marczibányi Téri Művelődési Központ Kivel szokott még Dés Andráson kívül duóban fellépni Palya Bea?

Palya Bea-Dés András
Palya Bea-Dés András

Kérdésünk:

Ha a helyes választ április 7-én éjfélig megjelöli, sorsoláson vesz részt, amelyen két szerencsés megfejtőnk 2-2 db jegyet nyer Palya Bea és Dés András péntek esti koncertjére!

A játékban csak regisztrált felhasználóink vehetnek részt a bejelentkezést követően. Regisztrált már?