Gábor, Karina, Ders

Kész a napra – Gereben Zita lemezbemutató

2010.06.01. 10:10

Programkereső

Az EMI-Hunnia lemezsorozatban újabb fiatal muzsikus mutatkozhat be önálló albummal: az Emil.RuleZ!-ből is ismert Gereben Zita énekesnő a Take 5-ban lép fel.
Gereben Zita
Gereben Zita

A különleges hangú énekesnő, Gereben Zita saját együttesével az idei Müpa-Showcase egyik kiemelkedő produkcióját adta, lényegében már ennek, az új lemeznek a műsorával, de a teljes zenei anyag premierje a Take 5-ban lesz. A Rádió Gyemekkórusa, majd a Szent István Király Zeneművészeti Szakközépiskola és az MZTSZ Kőbányai Zenei Stúdió után Zita 2008-ban végezte el a Jazz Tanszéket ének szakon. Az Emil.RuleZ! zenekarnak 2003 óta tagja, saját együttesét már 2007-ben megalakította. Közreműködött Hárs Viktor, a Modern Art Orchestra, Gerendás Péter, a Transform Quintet, a Four Bones, Szabó Leslie és Horváth Gábor koncertjein és lemezein.

Gereben Zita bemutatkozó lemezének borítója
Gereben Zita bemutatkozó lemezének borítója

Zita kvintettjében Gyémánt Bálint gitározik, akivel egyszerre diplomáztak a Zeneakadémia Jazz Tanszékén, és aki saját együttesével és több zenekar tagjaként is (Bin Jip, stb.) egyre keresettebb muzsikus. A kvintett zongoristája Horváth Gábor, akinek debütáló lemezét volt tanára, Binder Károly (BMM) adta ki, de ez csak mint szerzői lemez jelenti számára a bemutatkozást, hiszen a Transform Quintet (régebben Tropical Transform) billentyűseként már több lemezen is hallható. A ritmusszekció másik két tagja, Gálfi Attila dobos és Eged Márton basszusgitáros ugyancsak ennek a sikeres kvintettenek a tagjai.

Június 5, 21:00, Take5

Gereben Zita Quintet: Ready for the Sun (EMI-Hunnia) -  lemezbemutató