György

Filozofikus születésnap

2010.06.11. 10:00

Programkereső

A teljesség felé – Weöres Sándor „költői prózájának” részleteit 1987-ben zenésítette meg Gryllus Dániel. Most új hangszerelésben, köszöntésül hangzik el a ciklus.
Gryllus Dániel
Gryllus Dániel

Weöres Sándor A teljesség felé című alkotására Gryllus Dániel a nyolcvanas években írt és adott elő zenei adaptációt, amely azóta CD-n is megjelent. A zenére alapvetően az indiai dallamok felhasználása jellemző, ami akkoriban még nem volt annyira magától értetődő,  mint manapság. A szöveg mindegyik sora ma is aktuális, az is, amit akár mottóul  választhatott volna a szerző: "Vigyázz, hogy világosat gondolsz-e vagy sötétet, mert amit gondoltál, megteremtetted."

Idén Gryllus Samu - Gryllus Dániel 34 éves, ugyancsak zeneszerző  fia - nagyobb együttesre készített hangszerelést a műből, amelynek előadására édesapja pályatársait ugyanígy meghívta, mint néhány fiatalabb, hozzá közel álló kollégáját. Most az újjászületett mű nyilvános ősbemutatóját adják elő. Az alkalom már csak azért is ünnepi, mert a Millenárison egész nap áll a bál, a Kerület napja alkalmából. Személyesebb oldalról pedig ez a koncert a világszínvonalú közreműködők és Gryllus Samu részéről köszöntő, Gryllus Dániel hatvanadik születésnapjára.

Június 12, 19:00 Millenáris Teátrum

Előadják:
Both Miklós, Bognár Szilvia, Ferenczi György, Gryllus Dániel, Palya Bea, Sebestyén Márta, Sebő Ferenc, Szalóki Ági, Szirtes Edina Mókus

Hangszeres közreműködők:
Bacsó Kristóf, Balázs Gergő, Balogh Kálmán, Bizják Gábor, Bolya Mátyás, Frankie Látó, Halmos Béla, Kovács Zoltán, Pálhegyi Máté, Tömösközi László

Közreműködik:
Scherer Péter