György

Jazz és musical a Velencei-tó partján

2010.06.18. 18:44

Programkereső

A Kodolányi János Főiskola Művészeti Tanszékének hallgatói formációi június 19-én a Múzeumok Éjszakáján a székesfehérvári Vörösmarty Színházban, majd június 24. – 26. között a Velencei-tó parti Jazzface Fesztiválon lépnek fel.

A Kodolányi János Főiskola a Vörösmarty Színházzal együtt idén is csatlakozik a 2010. június 19-i Múzeumok Éjszakája rendezvényhez, a színház társulatának tagjai és a KJF Művészeti Tanszékének növendékei adnak közös koncertet szombaton 19 órától "Csillagok, csillagok...!" címmel a Vörösmarty Színházban. Az egyórás előadás során különleges hangszerelésben lesznek hallhatók ismert musicalek melódiái, úgy, mint a Hair, Grease, Nyomorultak és a Jézus Krisztus Szupersztár. Az esten a világslágereket székesfehérvári Vörösmarty Színház színészei, Závodszky Noémi, Gerner Csaba és Buch Tibort előadásában hallgathatják meg az érdeklődők. A Múzeumok Éjszakáján a színművészeket a Kodolányi Művészeti Tanszékének végzős hallgatói kísérik: Horváth Dávid - gitár, Potesz Balázs - dob, Vallus Ádám - billentyű, Nyul Balázs - basszusgitár.

Birta Miki
Birta Miki

A Jazzface fesztivált 2010. június 24. és június 26. között a Velencei-tó partján rendezik meg . A Kodolányi János Főiskola saját jazz színpadán fellép a Triangle hallgatói formáció és a MIEGYMÁS, míg a tanári kart Birta Miklós (képünkön) és Muck Ferenc képviseli. Horváth János (zongora), Bögöthy Ádám Viktor (bőgő) és Hoff Marcell (dob) alkotta Triangle jazz trió 2009 őszén alakult meg. Elsődleges céljuknak az egyedi hangzás kialakítását tekintik, koncertjeiken saját szerzeményeiket, illetve jazz standardek egyedi feldolgozásait hallhatjuk.

A világzenét játszó MIEGYMÁS zenekar tagjai (Feuerstein Réka - fuvola, ének; Nyirő Áron - dob; Kiss G. László - basszusgitár; Szabó Gabriella Eszter - zongora) egytől - egyig profi muzsikusok, akik mind a komoly- mind a könnyűzene stílusaiban jártasak. Számaik saját szerzemények, melyek tartalmaznak jazzes, etnós, rockos, latinos, komolyzenei elemeket.

 „A régióban ez a fesztivál egy olyan kezdeményezés, mely a magas kultúrának olyan szegmensét népszerűsíti, melynek mi is részesei vagyunk, ezért tartottuk fontosnak, hogy stratégiai partnerként a rendezvény mellé álljunk" - mondta el Mits Gergely, a Kodolányi János Főiskola Művészeti Tanszékének vezetője.

Részletes program a http://www.jazzface.hu/ honlapon érhető el.