Emma

2xMAO @ BJC

2010.06.24. 10:43

Programkereső

Folytatja toborzó sorozatát a Modern Art Orchestra szombaton, amikor ifjúsági és esti koncertet is adnak a Budapest Jazz Clubban.
Modern Art Orchestra
Modern Art Orchestra

A Modern Art Orchestra az egyik, ha nem a legjobb magyar jazz nagyzenekar. Négy éve azon dolgoznak, hogy minél komplettebb lehessen a saját repertoárjuk, és hogy a hagyományos jazz band felállást elmozdítsák a kortárs (zenei) hangzás irányába. A kiváló big band nagy fába vágta a fejszéjét ezzel a sorozattal, (egy rendszerváltás előtti rádióműsor cikis címével élve) a jazzkedvelőket és a leendő jazzkedvelőket is várja ugyanaznap.

Ebben a sorozatban, amely tavaly indult, és a Budapest Jazz Clubban folytatódik, a délelőtti program ismeretterjesztő jelleget ölt. A zenekar vezetője, egyben trombitása és egyik zeneszerző-hangszerelője, Fekete-Kovács Kornél beavató magyarázatain keresztül a big band történetével, hangszereivel, szekcióival és a stílusokkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők. De sok beszédnek sok az alja, ezt a zenekarvezető is tudja, és ezért a rövid magyarázatokat rögtön élőzenével illusztrálják. A zenekarnak saját szerzeményekből már akkora a repertoárja, hogy csak ezekkel is vígan megtöltik a zenei példatárat.

Az esti koncertek ugyancsak valamilyen tematikus rendezőelvnek vannak alárendelve, összefüggésben a délelőttivel, de természetesen maradéktalanul élvezhetőek azok számára is, akik csak az esti alkalomra érkeznek. Haladóknak: Oláh Tzumó Árpád és együttese lesz az éjszakába nyúló sam session házigazdája.

Modern Art Orchestra, Alerant Jazz est
Június 26, 11:00 és 20:30, Budapest Jazz Club