Gábor, Karina, Ders

Ötéves a Tűzraktér

2010.06.24. 10:26

Programkereső

A születésnapot a Hegedű utcában természetesen nyilvános bulival ünneplik, lesz sanzonkoncert, tűzoltózenekar, impró minden mennyiségben és persze DJ-k reggelig.
50CBC7A1-858D-4CA7-A0E2-DB5B263F9BBC

A Tűzraktér Független Kulturális Központ és Alkotóház június 25-én ünnepli 5. születésnapját. Ígéretük szerint ebből az alkalomból a buli színes, barátságos, jóízű, látványos, ritmusos és dallamos jelleget ölt. Este hétkor a Kertben az AKT színésznőzenekar francia sanzonokat, táncdalokat énekel és játszik, eredeti nyelven zongora-, dob-, és szaxofonkísérettel, valamint számos show elemmel tarkítva. Nyomukban Császári Gergő, a magyar underground új generációjának egyik tehetséges énekes-gitárosa és dalszerzője veszi birtokba a kertet. Duópartnere a szájharmonikás Rabi Márton, a különc underground blues zenekar, a Magic Mosquitoz frontembere.

A Tűzraktér lényegének megfelelő mozgás- és zenei improvizatív szituációk kezdődnek este nyolctól épületszerte, két (minimum) országos hírű, sokoldalúságáról ismert előadóval, Palya Beával és Ágoston Bélával. Fél tíztől a Tűzraktér Testvériség Tűzoltózenekar koncertje tesz rá egy lapáttal - ha nem is a tűzre, de a hangulatra biztosan. A rendhagyó koncertre - szocreál tűzoltó-egyenruhában - a professzionális Tűzoltózenekar 12 tagja vállalkozott. A csapból is funk és groove fog folyni, ami szinte átmenet nélkül vezet át Bem (nem apó) DJ szettjébe. Őt további gyújtó hatású DJ-k követik: Keyser, Gandharva és Mistermasters.

Aki még ekkor is ragaszkodik a hangszereket tekergető zenekeltő egyedekhez, keresse a Riddim Colony Acoustix Live-ot a Koncertteremben este tíztől, a Pincében tervezett stúdió őszi megnyitását pedig a GAS Station játéka előlegezi meg.

Tűzraktér születésnap
Június 25, 19:00