Márk

Szakcsi Jr. szülinapi bulija

2010.06.30. 10:34

Programkereső

A budapesti klubélet több helyszínén is saját közönséget volt képes kinevelni ifjabb Szakcsi Lakatos Béla zongorista, aki leginkább trióban szeret fellépni.
49A9DA40-EC9C-4C86-B5AE-EFFFAFA73B7D

Édesapja, Szakcsi Lakatos Béla nyomdokain járva, ifjabb Béla is a zongorát választotta, így apja sok zenésztársa vele is játszott, például Lakatos „Ablakos" Dezső, Tony Lakatos, Pecek Lakatos Géza, valamint Jack DeJohnette és John Patitucci, az utóbbi két világsztárral a Szakcsi Generation Band lemezen, fivére, apja és Oláh Kálmán társaságában aféfle zongorista parádé albumon is hallható.

Ugyancsak a családi hagyományok jegyében alakította 1989-ben a fúziós zenét játszó Új Rákfogó együttest. Közreműködött többek között Hárs Viktor, Téli Márta, Malek Andrea felvételein. Tagja volt a Babos Bandnek is, a gitáros így nyilatkozott róla: „A nagy mesterek tisztelete érezhetően öleli a poros pesti bérházak közt érlelt improvizációk pillanatnyi formáját."

Saját együttese, melynek első lemeze Happen címmel jelent meg, alapfelállásban trió, de néha kvintetté bővül. Legutóbbi lemeze az emelkedett Psalms címet kapta. A születésnapi buli -Junior a 42-iket fogja megülni - házigazda zenekarában Torma Rudolf bőgőzik, Balázs Elemér dobol, és a generationös családtag, Oláh Kálmán a sztárvendég.

Szakcsi Jr Birthday Party
Július 15, 20:30 Fidelio Jazz Est, Budapest Jazz Club