Béla

Díva a főnök a Konyhában

2010.07.02. 10:29

Programkereső

Összetevők: egy énekesnő, egy gitáros és egy minőségi étterem. A receptet nem biztos, hogy elárulják, de választani azért lehet a ház és a díva ételei közül.
Micheller Myrtill
Micheller Myrtill

Ötletes koncertsorozatra hívták meg a hazai jazzélet kiváló énekesnőit és gitáros kísérőiket. A meghívottak A Konyha nevű étterem séfjével, Laczkó Ottóval közösen négy fogásos gourmet menüket komponáltak, amit az étterem teraszán felcsendülő koncert után tálalnak, amikor is választani lehet A Díva menüje és A Konyha menüje közül. Az énekesnők nem kellett A Konyha konyhájához alkalmazkodjanak, saját szájuk íze szerint állíthatták össze a fogásokat. A nyitóestet július 7-én Harcsa Veronika adja, kisérője, mint megszokhattuk ilyen alkalmakkor, Gyémánt Bálint. Érdemes programkeresőnkben végigböngészni, hogy a heti rendszerességgel jelentkező esteken melyik gitáros melyik énekesnőt kíséri, hiszen lesznek meglepetések, de összeszokott párosok is, mint például Tóth Evelin, aki az Ektar-beli társával, Kardos Dániellel lép fel, Veress Mónika, aki Babos Gyula együttesében lett ismert, vagy Pintér Tibor, aki rendszeresen duózik Micheller Myrtillel.

Tóth Evelyn: Embraced
Tóth Evelyn: Embraced

A tíz héten keresztül tartó koncertsorozat nem csak a gasztronómiai élvezetek bevezetéséül szolgál, mert a szervezők válogatás CD-t is ki akarnak adni, ami biztosan különlegességnek fog számítani, mert ehhez hasonló gyűjtemény hosszú ideje nem volt Magyarországon.

A Dívák A Konyhában júliusi műsora:
Július 7: Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint
Július 15: Veres Mónika és Babos Gyula
Július 21: Szőke Nikoletta és Fenyvesi Márton
Július 27: Micheller Myrtill és Pintér Tibor