Konrád, Tivadar

Jazzfesztivál BalatonboRgláron

2010.07.05. 17:34

Programkereső

A hagyományőrző Balatonboglári Jazz és Bor fesztiválra a vendégek jegy helyett cégéres borospoharat kapnak. Nem tévedésből.
Borbély Műhely Foto BMC/Huszti Zoltán
Borbély Műhely Foto BMC/Huszti Zoltán

A balatonboglári dombok oldalában meghúzódó művelődési ház tágas kertjében borkóstoló és jazzkoncert pompásan kiegészítik egymást, szinte már állandóan visszatérő jazzművészekkel és borászokkal. A hangulat a kezdetek óta mindig családias, ugyanakkor emelkedett, hiszen egyrészt a különböző vidékekről, nem csak a közelből érkező borászok eleve barátságos és különösen vendégszerető emberek, másrészt egy kis szívből jövő kvaterkázásért, anekdotázásért a legtöbb jazz-zenésznek sem kell a szomszédba mennie.

A nyitány 14-én este a lellei a Fő téren a Boglári Jazztábor résztvevőivel és oktatóival indul, majd össznépi mulatságba csap át. 15-én az Oscar Hansson Trió (Honéczy Zoltán-Király István-Varga János) után a rongykezű Horváth Kornél és a rezonáns hegedűn is játszó Lantos Zoltán duója lép fel. Másnap a Borbély (Mihály) Műhely és Sárik Péter triója hallható. Szombaton Harcsa Vera Gyémánt Bálint gitárossal duóban énekel, majd Babos Gyula népszerű, speciálisnak hívott projektzenekara koncertezik. A zárónapon ugyancsak hagyományosnak nevezhető a Fekete Kovács Kornél vezette Modern Art Orchestra fellépése, az ő előzenekaruk pedig a Finucci Brothers álnevet használó Balogh-ikrek, Roland és Zoltán kiváló hangulatteremtő képességekkel megáldott kvartettje.

A Jazz és Bor Fesztiválja, Balatonboglár
Július 15-18, Művelődési Ház kertje, Balatonboglár
(Megnyitó a Balatonlellei Fő téren, a fesztivál esőhelyszíne a Művelődési Ház nagyterme)