György

Milyen a Somló hangja?

2010.07.10. 13:55

Programkereső

A kérdésre a választ ezúttal nem az LGT, hanem nép- és világzenei, valamint jazz előadók adják meg, népművészeti környzetben, a borkultúra jegyében.
Csík zenekar
Csík zenekar

Az Élő Forrás Hagyományőrző Egyesület, a Somlóhegy Alapítvány és a Somló Hangja Kft folytatják tavalyi kezdeményezésüket, és a Somló-hegyi Erdődy Kastély ősparkjában, Doba területén összesen tíz különböző helyszínen rendezik meg összeművészeti fesztiváljukat. Hogy a hegy nedűjének, a somlainak mi a titka, abba is bepillantást engednek a fesztivál látogatóinak, mert meg lehet tekinteni a pincéket és más borászati programokat is tartanak. A helyi legendák szerint afrodiziákumnak is beválik, ezért a nászéjszakák borának is tartják.

Minden délelőtt gyermek- és családi programokat tartanak (játszóház, gyermekszínházak, táncház, állatsimogató, lovaglás). Az ilyenkor elmaradhatatlan kézműves portékákat is kipakolják ponyváikra a környékbeliek és a koncerteken túl lesznek néptánc műsorok és minden este táncház Papp Zoli kocsmájában.

A fesztiválon idén a Borudvar színpadon fellépést vállalt a Csík zenekar, a Szalonnaband, Bognár Szilvia és zenekara, a Benkó Dixiland Band, a SoundGixer, a Mitsoura, a Duna Művészegyüttes, Palya Bea, a Makám, a Cimbaliband és a Zagyva Banda. Idén külön színpadon kap helyet a jazz, a helyszínről művészeti szempontból a Kodolányi János Főiskola Jazz tanszaka gondoskodik. A vidék napja című zárónapi ingyenes programra Veszprém megyei művészeti csoportokat, néptáncosokat, fúvós zenekarokat és népi komédiás színjátszókat hívtak.

Somló Hangja Összművészeti Fesztivál

Július 14-18, Somló Hegy, Doba, Erdődy Kastély