Márk

Kép-Hang-Szinkron est a Szigeten

2010.08.12. 17:50

Programkereső

Különleges párosítás, ha egy film és egy zene az alkotási folyamaton kívül kapcsolódik össze.

Ez történt a Sziget Fesztiválon is, az Octopus összművészeti helyszín nagyszínpadán. Egy nemzetközi kvartett, a hagyományos és különleges hangszereket is használó Iconorchestra ideiglenesen kiegészült két fővel, akik a Taxidermia című magyar film képeiből készítettek a helyszínen különleges montázst, melyet az improvizáción alapuló zenét játszó együttes egészített ki.

A vetítést figyelve a filmtől teljesen független történetszál jelent meg a befogadók előtt, hiszen a rengeteg vágás, ismétlés és visszajátszás mást tett hangsúlyossá, és a montázsból egy külön, lezárt történet állt össze. A performansz után a film is vászonra került a sátorban.

2010. augusztus 11. 00:00
Hajógyári-sziget, Octopus Összművészeti Helyszín
Sziget Fesztivál 2010

Pálfi György: Taxidermia című filmje (szín., magyar játékf., Eurofilm Stúdió, 2005) angol felirattal, az Iconorchestra Quartet feldolgozásában
Tagjai: Tomas Zizka (gyökérhangszer, tilinko, ének, hangok), Jan Holecek (klarinét, basszusklarinét, furulyák, fuvós midikontroler, zurna, zenélodobozkák), Dragan Stojcevski (tangoharmonika, ének), Kutas Ágnes (hegedű, ének)