Konrád, Tivadar

A gospel jegyében

2010.08.13. 12:00

Programkereső

Tizedik alkalommal rendezik meg Solymáron a Nemzetközi Gospel Fesztivált augusztus 28-án. A fellépők sorában a Bolyki Brothers és a dél-afrikai származású, Mark Zeeman vezette száz fős Golgota Gospel Kórus is megtalálható.

A solymári Gospel Fesztivál tíz éves története alatt megkerülhetetlen szereplőjévé vált a magyar fesztiváléletnek. Egyedi műfajt képviselve, különleges színfoltja a gazdag nyári programkínálatnak. A rendezvény a mai világ zavaros útvesztőiben valós értékeket képviselve, az izgalmas zenei műfajok segítségével, léleképítő üzenetek közvetítésével, évről évre több látogatót vonz Solymárra, az ország minden részéből és határainkról túlról is bizonyítva: igen nagy a szükség az öröm üzenetére, a közösségben megélt lélekemelő pillanatokra.

Golgota Gospel Kórus
Golgota Gospel Kórus

A jubileumi alkalmat az előadók és a szervezők is a megszokottnál ünnepélyesebbé szeretnék tenni, ezért a visszatérő, közkedvelt előadók között ott lesz a kárpátaljai Credo és a rákospalotai Jézus Szíve templom ifjúsági együttese, a látványos fellépőruháiról is ismert Lumen Christi is. A közönség nagy kedvence, a miskolci Fráter György Katolikus Gimnázium kórusa Regős Zsolt vezetésével idén is fellép, csakúgy, mint a nyitó koncertet adó csákvári Gyémánt Gospel Kórus és a Pax Vobis.

Több év kihagyás után ismét hallható lesz a négy biatorbágyi fivér alapította Bolyki Brothers, a dél-afrikai származású Mark Zeeman vezette száz fős Golgota Gospel Kórus és közkívánatra újra Solymárra érkezik Hollandiából Joany és a More Gospel együttese, akik a fellépőknek a délelőtti órákban szakmai műhelymunkát is szerveznek. Végül, de nem utolsó sorban az idei év egyik felfedezettje, az EverLand Gospel Kórus is bemutatkozik.

A fesztivál nyitóprogramjaként augusztus 27-én este hatkor a korábbi években készült fotókból nyílik kiállítás a solymári Apáczai Csere János Művelődési Házban.

Részletes program itt és a fesztivál honlapján található.