Béla

Jazz on Waves

2010.08.16. 11:00

Programkereső

Idén Tóth Evelin énekesnő estjével folytatódik a Jazz on Waves elnevezésű, egész estés dunai hajózással egybekötött koncertsorozat.

A Monarchia hajóra este héttől lehet felszállni a Jászai Mari téri hajóállomás 9-es dokkjánál, indulás röviddel nyolc után. Az együttesek a sétahajózás alatt kétrészes koncertet adnak, kikötés este tizenegy körül. Az Ektarból és a Rubái Trióból ismert Tóth Evelin szóló pályafutása idén kapott szárnyra, több nagysikerű koncertet adott. Első szólólemeze 2009-ben Hamid Drake amerikai dobos közreműködésével jelent meg Csókoljon meg... címmel, mely az Énekek éneke néhány motívumából indult ki. Más zenei stílus jegyében született 2010-ben az Ölelésben, duólemeze Erikk McKenzie norvég elektronikus zeneszerzővel. 

Tóth Evelin
Tóth Evelin

Tóth Evelin klasszikus zenei hangszeres és énektanulmányai után alaposan elsajátított több egzotikus (dél-indiai, afrikai, szefárd) énektechnikát. Azóta olyan saját stílust alakított ki, melynek lényege a test egyfajta hangszerként való improvizatív használata, ahol a különböző technikák együtt szolgálják a hang szabadságát, növelik ábrázoló képességét. Különleges, senkihez nem hasonlítható hangjának, improvizációs tehetségének és nagy vonzerőt képviselő színpadi jelenlétének köszönhetően rengeteg lemez- és koncertfelkérést kap: nyáron a Szigeten a Cseh Tamás emléklemez bemutatóján (amelynek címadó dalát énekli Lantossal duóban), fado-koncertek szólistájaként és a Díva A Konyhában című sorozat egyik sztárjaként is fellépett. A fedélzeten sztárvendégei a fantasztikus Borlai Gergő dobos, és a különleges hegedűs, Lantos Zoltán, műsoruk Evelin szólólemezeiből tallózik. 

A sorozat következő estje szeptember 17-én lesz, a Bacsó Kristóf Quartet vendégszólistája Oláh Tzumó Árpád billentyűs.

Aug 27, 19:00 Jazz on Waves II.
Tóth Evelin Ölelésben feat.: Lantos Zoltán, Borlai Gergő