Konrád, Tivadar

Swinges nyárbúcsú

2010.08.23. 14:22

Programkereső

A 2010-ben is műsorra kerülő New Orleans Swing ezúttal augusztus 27. és 29. között vonultat fel néhányat a műfaj jeles képviselői közül.

Az idei fesztivál Benny Goodman és Django Reinhardt szellemét idézi meg a közönség számára. Augusztus 27-én a Budapest Jazz Orchestra az amerikai swing reneszánszát képviselő klarinétos-szaxofonos Ken Peplowskit látja vendégül, akit Benny Goodman hagyatékának egyik leghívebb őrzőjeként tartják számon méltatói.

Ken Pelowski
Ken Pelowski

A Szalóky Béla vezetésével alakult Hungarian Swing Stars mellett a szintén amerikai Vaché fivérek működnek közre augusztus 28-án: Warren Vaché trombitán és Allan Vaché klarinéton a negyvenes évek aranykorának muzsikáját kelti életre; tapasztalataikat szintén Goodman zenekaraiban szerezték a hetvenes években. A fesztivál utolsó napján, augusztus 29-én a száz éve született francia virtuóz swinggitárosnak, Django Reinhardtnak állít emléket a Joscho Stephan Trio. A két gitáros (apa és fia) által alapított együttes lenyűgöző virtuozitásával tiszteleg a francia gypsy jazz zsenije előtt.

Django Reinhardt
Django Reinhardt

www.mupa.hu