József, Bánk

Imprófeszt a Vajdaságban

2010.09.06. 16:30

Programkereső

Szeptember kilencedikén kezdődik a Szabados György zongorista-zeneszerző és Nagy József színész-táncos nevével fémjelzett magyarkanizsai improvizatív fesztivál a Vajdaságban.

A magyar(országi) művészek jelentős számban képviseltetik magukat ezen a fesztiválon, a megnyitót a Dél-Alföldi Szaxofonegyüttesből ismert ifj. Burány Béla triója celebrálja kilencedikén. Molnár Edvárd fotókiállítását a házigazda Bicskei Zoltán nyitja meg. A Művészetek Házában a holland trombonos, Wolter Wierbos Wollo's World  triója szerepel. Nagy József társulata idén is bemutatóval jelentkezik a fesztiválon, ezúttal Pécs, mint Európa egyik idei kulturális fővárosa produceri közreműködésével.

Szabados György
Szabados György

Burány szintén egyik szereplője a Fújj szél, Zenta, visszhangozz szél című pénteki megemlékezésnek többek között Mezei Kinga, Berecz András, Bogdan Rankovic és Mezei Szilárd társaságában. Várhatóan nem kevésbé izgalmas Szabados György, a fesztivál Nagy József mellett másik meghatározó, visszajáró személyiségének duófellépése Joelle Leandre bőgőssel, melyen Nagy József társulata is látható lesz. A további magyarországi közreműködők közül érdemes megemlíteni Tóth Viktor jam session-jeit és a Bolyki Brothers a capella együttes koncertjét. Szombaton a már Magyarországon is többször szerepelt könnyűkezű zongorista, Kirk Lightsey is színpadra lép a The Real Blues mottójú koncerten, Joe Lee Wilson együttesében.