József, Bánk

Famularo-bemutató a Vigyázóban

2010.09.07. 11:00

Programkereső

A Vigyázó Sándor Művelődési Házban ismét a dobosokat várják szeptember 16-án, kezdőket és haladókat egyaránt, a mester ezúttal Dom Famularo. VIDEÓVAL
Dom Famularo
Dom Famularo

A Vigyázóban, régi nevén a Dózsa Művházban másodszor rendeznek olyan ingyenesen látogatható dobos-ütős gálát, ahol főleg az egyik legnagyobb cintányérgyártó cég, a Sabian nemzetközi reprezentánsai lépnek fel. Játszik a szervező és házigazda Martonosi György dobos, régi partnerével, Kaltenecker Zsolttal, aki ezúttal orgonán hallható, és a fiatal gitárossal, Gyémánt Bálinttal, aki többek között Harcsa Vera és Gereben Zita együttesében hívta fel magára a figyelmet. A mennydörgés nevet válaszotta magának két virtuóz dobos/ütőhangszeres Dörnyei Gábor és Horváth Kornél duója, akik nyílván a ritmuspárbaj hagyományát fogják továbbvinni, a névből kikövetkeztethető hangerővel.

A koncert sztárvendége az amerikai Dom Famularo lesz, aki folyamatosan járja a világot különleges, show-elemekkel tarkított bemutatóival. Joe Morello (Dave Brubeck Quartet) tanítványaként jazz, funk, fúziós és latin ritmusokat kombinál játékában. Pályája során játszott a Buddy Rich Tribute koncerten és Rich nagyzenekarában, B.B. King, Lionel Hampton, Chuck Leavell (Rolling Stones) mellett és a Louie Bellson Big Bandben. Elegáns és frappáns játékát egy jól felépített szólóban az alábbi videón lehet meghallgatni.