Márk

Jazzy dalverseny negyedszer

2010.09.25. 14:16

Programkereső

A 90.9 Jazzy Rádió negyedik dalversenyére november 11-ig lehet jelentkezni.
A Mizar a Jazzy dalverseny gáláján
A Mizar a Jazzy dalverseny gáláján

Idén negyedik alkalommal hirdette meg Jazzy Jazz dalversenyét. A pályázat célja, hogy lehetőséget adjanak tehetséges magyar jazz előadóknak a bemutatkozásra, és támogassák őket ismertségük kiépítésében. Az elmúlt három évben összesen majdnem ezer dalt küldtek be a pályázók.

Minden olyan előadó vagy formáció nevezhet, amelyben legalább egy magyar előadó szerepel. A dalok lehetnek instrumentálisak vagy vokálisak. Amennyiben vokálisak, úgy magyar nyelvű felvételt kérünk amennyiben többnyelvű, úgy szerepeljen benne a magyar nyelv is. A versenyre benevezett dalok lehetnek új szerzemények vagy átdolgozások, melyek hanghordozón korábban kereskedelmi forgalomba nem kerültek. Egy előadó vagy formáció maximum 3 dallal pályázhat. Kérjük, hogy a dalok hosszúságát tekintve  rádióbarát verziót készítsenek.
A dal lehet bármilyen jazz irányzat, swing, bebop, smooth-jazz, latin jazz, e-jazz, lounge, jazzfunk, jazz-rock, egyéb fúziós műfajok, és olyan rokon műfajok, mint a soul, a blues. Személyesen vagy postán a jelentkezési lap mellett audio CD-t kell leadni, online a www.jazzydalverseny.hu címen.

A pályázat záró eseménye idén az ünnepélyes díjátadó gála lesz a Művészetek Palotája Fesztiválszínházában december 14-én, ahol a legjobbak közönség előtt vehetik át az értékes díjakat. A nevezés díjtalan, határideje 2010. november 11. A győztes mindent visz, hiszen a Jazzy rádió 100 darab szpot megjelenést, a győztes zeneszám kiemelt ismétlésű játszását, valamint 40 órányi stúdióidőt is biztosít, a saját lemez elkészítéséhez és annak reklámozásához. A három korábbi verseny nyertesei: a Peet Project, Rostás Regina és a Mizar együttes.