Emőke

A 25 éves Bohém Ragtime gálája

2010.10.08. 19:32

Programkereső

Kolosszális gálakoncertre készül október 24-én a Bohém Ragtime Jazz Band. Játsszon a Fidelióval, és legyen a vendégünk a különleges estén!
Bohém Ragtime Jazzband (nem bőgnek le)
Bohém Ragtime Jazzband (nem bőgnek le)

A Bohém Ragtime Jazz Band valószínűleg a világ legsokoldalúbb jazzbandje, amiért nyolc tagja összesen legalább tizenöt hangszeren játszik, az éneklésről és az alkalmankénti táncra perdülésről nem is beszélve. A tekintélyes múlttal, 15 sorlemezzel, számtalan fesztivál-, tévé- és rádiófellépéssel rendelkező együttes ezúttal a táncot meghagyja Janicsek Gábor szvingtánc-világbajnoknak és Bálint Brigitta boogie-világbajnoknak valamint Steven Mitchellnek, a világhírű szvingtáncosnak. Ebből az is kiderül, hogy a Bohém a ragtime és a régi jazz több stílusát műveli, sőt tökélyre is vitte, könnyedségüknek és humoruknak is köszönhetik jelentős rajongótáborukat. A világ szinte összes nagy tradicionális jazzfesztiválján megfordultak már, Berlintől Oslóig, Drezdától Bredáig, Poritól Montreux-ig, Asconától Newcastle-ig és Riminitől Sacramentóig. A jubileumi gálát filmvetítéssel és további elemekkel teszik látványossá.

2010. október 24., 19:30 Müpa, Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

Kérdésünk:
Ki az a világhírű magyar származású klarinétos, aki többször is szerepelt az együttessel?

A helyes választ október 22-ig megjelölő olvasóink közül hárman vehetnek másodmagukkal részt a Fidelio.hu vendégeként az október 24-i koncerten.