Benedek

Hodek Dávid & Friends a BJC-ben

2010.10.11. 16:20

Programkereső

Valószínűleg minden idők legfiatalabb Fidelio-Est zenekarvezetője veszi kezébe a dobverőt október közepén a BJC-ben. Játsszon a Fidelióval, és legyen a vendégünk a különleges koncerten!
Hodek Dávid
Hodek Dávid

Hodek Dávid szlovákiai magyar dobos a koncert idején már be fogja tölteni a 13. életévét. Beszélni alig tudott, de már nyilvánvaló volt zenei pályán dolgozó szülei számára, hogy a zene és főleg a dobolás érdekli. Az egyik első híres muzsikus, aki meghallgatta és megerősítette szülei sejtését, Jávori Vilmos volt. Azóta Dávid számtalan magyar fesztiválon és klubban lépett fel, sőt, tehetsége a bécsi Porgy & Bess közönsége számára is nyilvánvaló vált az Austrian/European Jazz Prize idei díjátadó gálája alkalmával. Első lemezén (!) Sárik Péterékkel szerepel. Számos magyarországi zenész mellett barátja, az Írországban élő, ugyancsak felvidéki és szintén 13 éves Andreas Várady gitáros lesz a partnere. A két csodagyerek zenekarát a náluk csak alig idősebb Gayer Mátyás és Farkas Norbert egészítik ki. A vendégszólisták impozáns sorában pedig Bandi Varady mellett Oláh Tzumó Árpád, László Attila, Tóth Viktor és Sárik Péter lesz hallható, vagyis a koncert és a koncertet követő, Ávéd Jánosék által vezetett jam session között feltehetően lesz átjárás.

Hodek Dávid és barátai

Október 16, 21:00: Fidelio Jazz Est, Budapest Jazz Club

Kérdésünk: Milyen hangszeren játszott Jávori Vilmos (1945-2007), a felejthetetlen muzsikus, tanár és zenekarvezető?

A helyes választ október 15-ig megjelölő olvasóink közül ketten másodmagukkal részt vehetnek a Fidelio.hu vendégeként az október 16-i koncerten.