József, Bánk

Soul & Gospel Fesztivál 2010

2010.10.15. 10:57

Programkereső

Idén negyedik alkalommal rendezik meg a Soul & Gospel Fesztivált Budapesten, amely a korábbi helyszínről – a Westend tetőteraszról – a Papp László Budapest Sportarénába költözik.
London Community Gospel Choir
London Community Gospel Choir

A Hillsong-dalok világszerte fiatalok millióinak szívében ébresztették fel a hitet és a reményt. A kortárs gospel zene egyik legfrissebb és legdinamikusabb csapatát köszönthetjük ismét hazánkban. A Hillsong hangzás mára fogalommá vált és új színt hozott a modern gospel zene világába. Koncertjeikről nem hiányoznak a forradalmian új, látványos vizuális elemek és jellemző az egyedi színpadi megjelenés is. Az elmúlt évek során keresztül-kasul beutazták a Földet, csak az elmúlt évben 25 országban százezrek előtt zenéltek. Mind hangzásában, mind látványában egyedülállónak ígérkezik Aréna-beli koncertjük. Az együttes ötödik albuma Hail to the King címmel idén jelenik meg, amelyről néhány dal biztosan elhangzik majd a koncerten is az ismert Hillsong-dalok, saját szerzeményeik mellett.

A London Community Gospel Choir-t, Nagy Britannia immár elsőszámú modern gospel kórusát Bazil Meade, a neves gospel énekes álmodta meg és hívta életre 1982-ben. Azonnal európai ismertségre tettek szert sokoldalú zenei stílusukkal és lüktető színpadi mozgásukkal. A mai napig ők a szigetország legaktívabb és legismertebb gospel kórusa. Stílusban és előadásmódban is rendkívüli változatosságot mutató, soknemzetiségű csapatról beszélhetünk, amely akár öt, akár háromszáz 300 fős felállásban is katartikus koncertélményt tud nyújtani. Az „Anglia legjobb hangja" cím mellett tíz lemezzel és több száz koncerttel büszkélkedhetnek. Sztárok tucatjával léptek már fel, és a hagyományos koncerthelyszíneken túl felejthetetlen élményt képesek nyújtani bárhol: legyen az egy templomban, börtönben vagy épp temetésen, színházban, klubokban, konferenciákon vagy privát partikon. Többször jártak már hazánkban is: 2004-ben a Müpában, 2008-ban pedig a Millenárison adtak teltházas koncertet.

November 3, 19:00, Papp László Budapest Sportaréna
Soul & Gospel Fesztivál 2010

London Community Gospel Choir
Hillsong - London