Klaudia

Kozma Orsi Ölelése

2010.10.17. 16:25

Programkereső

Embrace című új lemezét mutatja be együttesével a Columbuson Kozma Orsi.
Kozma Orsi
Kozma Orsi

A Kozma Orsi Quartet új albuma, az Embrace azért is kapta ezt a címet, mert az anyag valóban átöleli, beteríti a hallgatót, végigviszi a történetek folyamán. Meseszerű dalok szólalnak meg, amelyekben van játék és izgalom, szomorúság, huncutkodás és bölcsesség.

„Úgy érzem, hogy megtaláltam ezzel a zenekarral a saját hangomat, és azt a hangzásvilágot, amelyben leginkább ki tudom magamat fejezni. Akik már ismerik a lemezt, azt mondják, nagyon egyben van." - nyilatkozta Kozma Orsi a kiadói tájékoztató szerint.

Az énekesnő már bizonyított popban korábban, néhány éve horgonyzott le a jazz mellett, első lemezük (Kozma Orsi Quartet) nagy siker volt. De az új lemez, melynek kiadója a Magneoton, érettebb, kiforrottabb, hangot üt meg, mint a formáció első, Hide and Seek albuma. „Talán azért érezzük sokkal inkább a magunkénak az Embrace-t, mert a hazai és külföldi fellépéseken már összecsiszolódtunk, ismerjük egymás gondolatait, rezgéseit, ami a jazzben különösen fontos. Nem csak zenésztársak, barátok is vagyunk." A lemez sztárvendége Tony Lakatos, a Németországban élő magyar szaxofonos, akinek Gershwin-lemeze a Frankfurti Rádió nagyzenekarával az amerikai jazzrádiókban is előkelő listás helyre került.

Az énekesnő együttesében a lemezen és a koncerten Cseke Gábor zongorázik, Hárs Viktor bőgőzik, Pusztai Csaba dobol.

Október 21, 20:00, Columbus állóhajó
Kozma Orsi Quartet: Embrace