Béla

Rohamozás a bárban

2010.11.01. 13:24

Programkereső

A Roham Bár és Pince teret nyit a vértelen, de azért harcias összecsapásnak a jazzmezőn.
Busa Pista
Busa Pista

A Vas utcai Roham Pincében november első csütörtökén Free Jazz csata lesz, a III. Roham Jazz Sújtás esten Busa Pista (Zuboly, Irie Mafia) free style rapper és az Iszap csap össze a Pásztorz nevű félelmetes free jazz formációval. Ahogy a szervezők összefoglalták: „Paleontológusok, szociológusok, űrlénykutatók és jószerivel az egész tudományos világ egy emberként várja izgatottan hosszú évtizedek óta ezt a páratlan küzdelmet! A november eleji dátum hosszas tudományos előkészítés után végre megfelelő időpontnak ígérkezik ahhoz, hogy Budapest két free jazz dinoszaurusza összecsaphasson egymással. Az okok nagyon is ismertek, a tét óriási - ebben a legkülönbözőbb nézeteket valló szaktekintélyek is egyetértenek - a kimenetel viszont a legkevésbé sem kiszámítható!"

Hogy Busa szavajárásával éljünk, a ficergő combo, amelyik bátran használja fantáziáját, Busa vezérletével, Iszap néven így áll fel: Bede Péter (szaxofon), Meggyes Ádám (trombita), Hock Ernő Minimál (bőgő), Sárvári Kovács Zsolt (dob).

Lukács Miki világra segíti a Pásztorzt a Sirályban. Fotó Sirály
Lukács Miki világra segíti a Pásztorzt a Sirályban. Fotó Sirály

A Pásztorz nevű hadegység a Sirály Szülőszobáján két éve jött világra, a Sirály tudósítása szerint: „A gyermek hosszú vajúdás után jött a világra - némileg túlsúlyos, kissé pszichotikus természetű, de ugyanakkor rendkívül jó humorú, vidám és filozofikus hajlamú pupák. Mind az öten jól vannak, sőt örömmel újságolhatjuk, hogy a dadák gyermekükké fogadták az új jövevényt, akit - úgy döntöttek - Pásztorz néven tovább is nevelgetnek." A Pásztorz azóta némileg módosult felállása, amellyel felveszi a harcot:  Lukács Gábor Luki (szaxofon), Kovács Royal Ferike (szaxofon), Abbas Murad (pozan), Hevesi Pumi Nándor (basszus), Boros Lev (ütők).

A Roham Bárban november 13-án szombaton a Babám, az egyik legígéretesebb új zenekar is fellép. Kása Juli, az Anima Sound System volt énekese saját szerzeményeit adja elő magyarul, angolul, vegyesen, füleket simogató vokállal és úgymond „stenkes" zenészekkel. A szeptemberi A38-as koncertjük óta most lépnek fel Pesten először.

November 4, 21:00 - Roham Bár (Pince)
III. Roham Jazz Sújtás: Busa Pista és az Iszap vs. Pásztorz

November 13, 21:00 - Roham Bár
Babám