Konrád, Tivadar

A Rolling Stones-projekt a Millenárison

2010.11.04. 15:32

Programkereső

Tim Ries a Rolling Stones szaxofonosaként dolgozta fel a legendás zenekar számait.
Tim Ries Foto Lourdes Delgado
Tim Ries Foto Lourdes Delgado

A zenekarban Tim Ries mellett megtaláljuk majd a Rolling Stones-szal rendszeresen turnézó Bernard Fowler énekest, Darryl Jones basszusgitárost és Ben Monder New York-i gitárvirtuózt. Az európai élvonalba sorolható két magyar muzsikus, Oláh Kálmán zongorista és Balázs Elemér dobos is közreműködik a koncerten.

Tim Ries nagyszabású The Rolling Stones Project nevű zenei vállalkozásában gazdag jazz-hangzások teszik különössé és „ütőssé" a Rolling Stones klasszikus számait. A 2005-ben először kiadott The Rolling Stones Project album nagy sikert aratott a zenekritikusok és a zenerajongók körében egyaránt. Az autentikussághoz semmi kétség sem férhet, hiszen a felvételeken szereplő számos vendégzenész között megtaláljuk magukat a Rolling Stones tagjait: Keith Richardst, Charlie Wattsot és Ronnie Woodot, de a produkcióhoz Norah Jones és Sheryl Crow énekesnők, valamint Bill Frisell, John Scofield, Larry Goldings, John Patitucci és Brian Blade jazz világsztárok is hozzátették a magukét. Azóta a Stones Project zenekar bejárta a világot, több mint 50 koncertet adva neves koncerttermekben, fesztiválokon, klubokban.

Második lemezük, a 2008-ban kiadott Stones World a híres számok világzenével dúsított változatait hozza 75 különböző vendégzenész játékával. Közreműködik többek között a négy Rolling Stones-tag: Mick Jagger, Richards, Watts és Wood, valamint Milton Nascimento, a brazil szupersztár; Ana Moura, a szenzációs fado énekesnő; Sara Baras, a flamenco tánccsillag - és még sokan mások.

Ries nem először játszik Magyarországon, aminek köszönhetően nyugodtan lehet összeszokott jazz-zenekarnak nevezni azt a felállást, amelyben Oláh Kálmán és Balázs Elemér is közreműködik.

November 10, 20:00, Millenáris Teátrum - Világsztárok a Millenárison
Tim Ries: The Rolling Stones Project