György

A Sárik Trió lemezbemutatója

2010.11.04. 10:20

Programkereső

Játsszon a Fidelióval és legyen a vendégünk a Budapest Jazz Clubban, Sárik Péter triójának lemezbemutató koncertjén november 13-án.
Sárik Péter Trió
Sárik Péter Trió

Hangulatokat, impressziókat ragad meg a Sárik Péter Trió (a zongoristán kívül tagjai: Frey György basszusgitáros, Berdisz Tamás dobos) Pieces címmel megjelenő, második lemeze. A zene, a 11 eredeti szerzemény inspirálta az Arnon Blaid-Okina Sorob alkotópáros egyedi grafikáit, festményeit. Míg egyes képek valóban illusztrációk, a muzsikusokat vagy a témát ábrázolják, nagyobb részük elvontan közelíti meg a cím adta gondolati irányt. A közös produkció különleges, könyvformába csomagolt CD-ként kerül a közönség kezébe. A Budapest Jazz Clubban az eredetik kiállítását is megtekinthetik a bemutatón. Amint arról a Fidelio is beszámolt, a lemezen szereplő The Stroppy című szerzemény az amerikai illetőségű International Songwriting Competition dalszerző versenyen Közönség kategóriában harmadik helyezést ért el. A Trió előbb Magyarországon, majd Londonban (London Jazz Festival) és további európai városokban turnézik az új anyaggal. Jövő évi turnéjukon a Brazíliában élő világhírű osztrák hegedűművész, Rudi Berger lesz a vendégük.

Kérdésünk: Melyik népszerű együttesben lett ismert Sárik Péter?

A helyes választ november 11-én éjfélig megjelölő olvasóink közül ketten vehetnek részt másodmagukkal a Fidelio JazzEst keretében a Sárik Péter Trió november 13-i koncertjén a Budapest Jazz Clubban.