Konrád

Borbély Műhely – Fidelio Jazzest

2010.11.19. 19:50

Programkereső

Játsszon a Fidelióval és legyen a vendégünk a Fidelio JazzEstjén, a Borbély Műhely koncertjén december 4-én a Budapest Jazz Clubban.
Borbély Műhely Foto BMC/Huszti Zoltán
Borbély Műhely Foto BMC/Huszti Zoltán

Az 54 éves Borbély Mihály kiemelkedik szinte minden zenei stílusban bizonyított jártasságával és sokoldalúságával. Miközben Coltrane-ihlette elmélyült szaxofonos különféle jazz zenekarokban, balkáni világzenei együttest is vezet és alapító tagja a Vujicsicsnak. Talán a Műhely a legfontosabb zenekara, amelyet hozzá hasonlóan jelentős művész-egyéniségekkel hozott létre: Szabó Dániel a zongorista, Horváth Balázs bőgőzik, Baló István dobol. Utolsó lemezük Kodály örökének újragondolását kísérelte meg Kántor Balázs csellistával, jelentős sikerrel. A Jazzman portál kanadai szakírója szerint a lemezen a kvartett eredetiséget és empátiát mutat egyszerre, miközben „szvingel, mint egy igazi jazzegyüttes, a tárogató metsző hangú futamaival ellenpontozva, máskor meg jólnevelt kamarazenekarnak hallatszik".

Kérdésünk: Melyik világhírú amerikai jazzmuzsikussal NEM játszott Borbély Mihály?

A helyes választ december 2-án éjfélig megjelölő olvasóink közül ketten vehetnek részt másodmagukkal a Fidelio Jazz Esten december 4-én.