György

A Bester4 a Negyed6Negyed7-en

2010.11.25. 00:44

Programkereső

Játsszon a Fidelióval és legyen a vendégünk a Negyed6Negyed7 Fesztivál nyitókoncertjén december 1-jén!
A Bester Quartet
A Bester Quartet

A Negyed6Negyed7 összművészeti és szociokulturális fesztivált idén másodszor rendezi meg a Marom Budapest Egyesület, hogy a Hanuka napjai alatt felhívja a figyelmet a VI. és a VII. kerületben található régi zsidó negyedre és annak kulturális értékeire. A közel húsz helyszínt, szórakozóhelyeket, kávézókat, teázókat, galériákat, kiállítótereket, könyves műhelyeket és egyéb helyszíneket összefogó fesztivál komoly kérdése a szórakozáson túl, hogy létrejöhet-e politikai érdekektől mentes összefogás Magyarországon.

Nyolc napon át izraeli, lengyel és magyar zenekarok többféle műfajban adnak koncerteket. A nyitókoncerten a lengyel Bester Quartet szerepel az Amerikai Alapítványi Iskolában (Wesselényi utca 44.). Az együttes közvetlen utódja az 1997-ben alakult Krakkó (Cracow) Klezmer Bandnek, vezetője Jarosław Bester harmonikás és zeneszerző. Az együttest kiemelkedően virtuóz, klasszikusan képzett muzsikusok alkotják. Klasszikus, jazz és avantgarde, valamint kortárs kamarazenei elemekből építkeznek, a zenei közelítésmódjuk alapja az improvizáció. A zenekar nemzetközi hírnevét tovább emelte, hogy már hat lemezük jelent meg a nagy presztízsű Tzadik kiadónál.

Kérdésünk: Melyik híres muzsikus alapította a New York-i Tzadik lemezkiadót?

A helyes választ november 30-án délig megjelölő olvasóink egyike partnerével vehet részt a Fidelio vendégeként a nyitókoncerten december elsején 21 órakor.