Hella

Ők táncolnak, mások zenélnek

2010.12.13. 18:05

Programkereső

Pörög ezerrel a jazz is a Tűzraktérben a héten, három egymás utáni estén kapnak teret a fiatalok.
Bossa Beats
Bossa Beats

A Tűzraktér jam sessionöknek egyre messzebb terjed a híre. Szerda este a házigazda zenekar a Trio Minor. A zenekar tagjai, Rieger Attila gitáros, Horváth Balázs bőgős és Varga Bendegúz dobos tapasztalt zenészek, mindannyian a Jazztanszéken szereztek diplomát, több zenekarban is játszanak, a Jazz Showcase-en is megfordultak már. 2008-ban ők nyerték a Magyar Jazz Szövetség kisegyüttesek számára kiírt, ún. jazz-combo versenyét.

Csütörtökön este a Kávézóban a Csemer Boglárka Quartet játszik. A fiatal énekesnő a szervezők ajánlása szerint "Finom, érzelmes, dinamikus, a sanzon világába is belekóstoló, önfeledt, őszinte muzsikával, saját dalokkal és ritkán hallható számok feldolgozásaival érkezik. Vibráló, titokzatosan szép hangjában mintha Edith Piaf és Billie Holiday tehetsége és kisugárzása találkozna, melyet tökéletesen egészít ki az együttes összetett, kiforrott hangzása." A kíséretben Antal Tamás zongorázik, György Attila bőgőzik, Németh Tamás dobol.

A hét frappáns lezárásának ígérkezik a szintén rendszeres programként működő Dzsesszika - mondjuk "jazzközeli" stílusokkal. Ilyenkor egymást váltják a színpadon az egyre népszerűbb fiatal zenekarok. A fellépők nemcsak abban hasonlítanak, hogy jazz zenével (is) átitatott felfogásban játszanak, de a táncra vágyókat sem hagyják pihenni. Az elsőként fellépő zenekar, a WNS egyik húzós száma lehetne az este mottója: Ők táncolnak, mi zenélünk. A péntek éjszaka folytatásában az R&B, a soul és a funk különböző variációit előadó Bossa Beats (képünkön), a The Play Runs High, majd a Peacetones játszik.  

Tűzraktér
December 14. 21:00 Trio Minor jam session - ingyenes

December 16. 20:00 Csemer Boglárka Quartett - Kávézó, ingyenes

December 17. 20:00 Decemberi Dzsesszika! Tornaterem - ingyenes
Fellépnek: WNS, Bossa Beats, The Play Runs High, Peacetones